Josko vihdoin ja viimein blogi mikä pysyisi ajantasalla edes vaikka kuukauden? Kokeillaan mihin pystyn! 

Blogia kirjoittaa 19v nuori Lappeenrannasta jonka koira katras on vaivihkaa päässyt laajenemaan. Koirien lisäksi eläinlaumaa täydentää 18v amerikanravuri "Nixi".

"Ei ikinä! En taho samojediä!"

Toinen koira oli taloon tulossa, tahdoin koiran minkä kanssa voi lenkkeillä ja harrastaa. Ensimmäisestä koirastani, tiibetinspanieli Nanasta (Neptunuksen Hollywood Honey) kun ei ollut minulle enään harrastuskaveriksi. Nana viettelee nykyisin prinssessan päiviä vanhemmillani. Rotua mietittiin ja itse olisin halunnut tollerin mutta sponsori puoli tyrmäsi ehdotuksen.  Airdalenterriereitä oltiin jo menossa katsomaan kuin äitini otti puheeksi samojedit. Ite olin siinä vaiheessa sitä mieltä että "ei, miule ei sellaista tule. En lähe edes katsomaan, mie en mitään haukkuvaa pihakoiraa tahdo..." ja loppujen lopuksi siinä kävi niin, että kun otti selvää rodusta, kävi pentuja katsomassa ja kohta olikin 12viikkoisen samojedinpennun omistaja - ja reilut kaksi vuotta myöhemmin niitä onkin kolme...

Tätä nykyjä olen hyvin kiitollinen, että päädyin rodun pariin. Jos olisin ottanut itellni jonkun muun koiran olisi jäänyt niin monta ihanaa ihmistä tapaamatta ja olisin monia muistoja & kokemuksia köyhempi.

Taavi

Taavi on ensimmäinen sammarini ja tuli minulle keväällä 2008 kasvattajaltaan Kouvolasta. Sen kanssa harrastetaan agilityä ja kilpaillaan maxi 1 luokassa, jopa kahdet kisat käyty starttaamassa ;). Ensi vuonna pitää ryhdistäytyä! Näyttelyitä ollaan kierretty jonkin verran ilman kummoista menestystä, ehkä vielä joku päivä sillä se on vasta pikku hiljaa ruvennut muistuttamaan aikuista samojedi urosta. Valjakossa juoksemista Taavi on kerran käynyt kokeilemassa ja niitä kertoja tulee toivottavasti vielä lisää. Kotioloissa hyvinkin leppoisa mamman poika joka koettaa esittää kovista mm. lenkeillä (mikä hihna käyttäytyminen? ;) ), mutta tulee hyvin toimeen muiden kanssa ja jaksaa rellestää niin metässä kuin tallillakin kavereiden kanssa.

Hilma

"Pitäähän nyt toinenkin olla..." Hilma tuli miulle keväällä 2010 sijoitukseen kasvattajaltaan Raatalasta. Hyvin eloisa nuori neiti jonka kanssa ollaan aloitettu agilityn treenaaminen. Aina menossa ja tekemässä, sielä missä on yhtään meininkiä on myös Hilma. Rakastaa uimista ja ojissa rellestämistä ylikaiken, ai mikä rodun mukainen kaunis, valkoinen karvapeite? Riehuu kaikkien kanssa mikä vähääkään jaksa neidin toimista innostua ja olisi vaikka koko päivän rapsuteltavana. Hilman joka päiväisiin toimiin kuluu kuulumisten kertominen aina herättyään, ihme pärinää ja korinaa pitää ja kun sille juttelee niin se vaan jatkaa juttuaan. Äärimmäisen sympaattinen ja hellyyttävä otus, mutta toki joskus myös hieman ärsyttävä ja raivostuttava :)

Turo

Ei kahta ilman kolmetta, niinmpä niin. Miule ei pitänyt tulla kolmatta vielä aikoihin, mutta toisin kävi. Turo on miulla, Pilvillä & Pilvin siskolla Heltulla osaomistuksessa, toiveissa että siitä tulisi mukavan näköinen näyttelykoira joka tykkäisi juosta valjakossa. Pilviin olen tutustunut sammareiden kautta ja Turon on Pilvin ensimmäisen kasvattaman pentueen toinen poika. Ipana asustelee vielä tällä hetkellä Pilvillä Elimäellä ja muuttaa jossain vaiheesa meidän luo Lappeenrantaan.